Massage-therapie

 

Massage kan met alle andere therapieën gecombineerd worden.

 

Afhankelijk van het type massagetherapie werkt het ontspannend voor het hele lichaam en de geest. Tijdens een massage maakt het lichaam extra endorfinen aan, hormonen die pijnstillend werken, ook wel "happy-hormonen" genoemd, wat verklaart waarom de meeste mensen zich na een massage gelukkiger voelen.

 

Behalve algehele ontspanning zijn er ook massagetechnieken om de doorbloeding te verbeteren, spierknopen of triggerpoints "los" te masseren, ontgifting te bevorderen. Sommige technieken zijn stevig, andere zachter.

 

In de praktijk gebruik ik combinaties van alle massagetechnieken, aangepast aan de cliënt.

 

 

Massage bij kanker 

 

Kanker is een hele ingrijpende ziekte. Het lichaam krijgt veel te verduren.  Soms van de kanker zelf, soms van de behandelingen die ondergaan worden. Operaties, chemotherapie, bestraling en hormoontherapie laten vaak diepe littekens en sporen achter, zowel lichamelijk als geestelijk en emotioneel.

 

Het is belangrijk om een lichaam dat veel negatieve, pijnlijke, moeilijke ervaringen moet doorstaan, ook regelmatig een prettige, warme, positieve ervaring te geven. Dat werkt door op de geest, de emoties en op het cel geheugen van het lichaam. Massage biedt uiteraard geen genezing, maar doordat men meer Endorfine aanmaakt, kan het ontspannend en pijnstillend werken. Klachten als vermoeidheid, slapeloosheid, angst en stress kunnen verminderen.

 

Er is veel onderzoek gedaan naar massages bij kanker. Daaruit blijkt dat mensen met kanker die regelmatig een ontspannende massage ondergaan, positiever met hun ziekte kunnen omgaan, de reguliere behandelingen beter kunnen doorstaan, gemakkelijker de beperkingen van hun lichaam kunnen accepteren, kortom weer een beter contact met hun lichaam krijgen.

 

Het is natuurlijk wél de bedoeling dat er tijdens de massages rekening wordt gehouden met de "DOs en DON’Ts” bij kanker.

 

Bij Natuurpraktijk Vellir worden daarom  de massages bij kanker gegeven volgens de richtlijnen van de "Society for Oncology Massage” uit de VS. Dat betekent dat ik naast kennis over verschillende massagetechnieken beschik over medische kennis over oncologie, het lymfesysteem en lymfeproblematiek bij kanker. Over reguliere behandelingen en medicatie bij kanker alsmede de bijwerkingen daarvan. De contra-indicaties en de aandachtsgebieden van massage bij kanker. Waardoor een verantwoorde massage gegeven kan worden. 

 

 

Littekenbehandeling

 

Na een ongeval,beetwond of operatie ontstaat er soms een pijnlijk of doof gevoel in of rond een litteken. Vooral bij wonden met rafelige wondranden, of na verwijdering van veel weefsel, of grillig gevormde tumoren kan het litteken zelf, of het omliggende weefsel nog jaren later vreemd en onaangenaam aanvoelen.

 

Een littekenbehandeling wordt uitgevoerd met acupunctuur en een speciaal cuppingapparaat. Door hele dunne naaldjes in en om het litteken te prikken en met speciale cuppingtechnieken worden de meridianen die onderbroken zijn geweest weer in contact met elkaar gebracht. Hierdoor verbetert het gevoel in en rond het litteken en vermindert pijn, hardheid en gevoelsstoornis.

 

Over het algemeen zijn er tussen de 3 en de 5 littekenbehandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

 

Natuurpraktijk Vellir & Zoutkamer Overloon

 

Holthesedijk 6

5825JG Overloon

Tel: 06-81480551

Email: Info@natuurpraktijkvellir.nl

Openingstijden

 

Dinsdag, woensdag en donderdag op afspraak

 

Deze website gebruikt geen cookies.

Privacyverklaring

Klachtenregeling

Copyright © 2021 Vellir